Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εκτάσεις για βιολογική καλλιέργεια από το ΑΠΘ

Κίνητρα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για την παραγωγή δικών τους βιολογικών λαχανικών, δίνει η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που παραχωρεί, για 2η συνεχή χρονιά, κήπους σε έκταση του πανεπιστημιακού αγροκτήματος.

Πρόκειται για 150 νέους κήπους με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας και με κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα 120 ευρώ ετησίως. Το δικαίωμα
εκμετάλλευσης θα είναι τρία χρόνια. 

Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο ταμείο του αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Στους χρήστες θα παρέχονται συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής και γεωπόνο - βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-473842 καθώς και στον ιστότοπο http://www.agroctima.auth.gr .

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 12.00, στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Να σημειωθεί ότι στην κλήρωση θα συμπεριληφθούν οι αιτήσεις όσων δεν κληρώθηκαν κατά την περσινή χρονιά οι οποίοι δεν απαιτείται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...