Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συστατικό του κουρκουμά «σκοτώνει» καρκινικά κύτταρα

Το ινδικό μπαχαρικό κουρκουμάς ή κουρκούμη (turmeric) που δοκιμάζεται ήδη ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια, φαίνεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς επιστήμονες αναφέρουν ότι εργαστηριακά τεστ έδειξαν ότι μπορεί να καταστρέψει καρκινικά κύτταρα του οισοφάγου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Dr Sharon McKenna και της ομάδας της, που δημοσιεύθηκαν στο British Journal of Cancer, η κουρκουμίνη -ένα συστατικό του κουρκουμά- θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν νέες αντικαρκινικές θεραπείες.
Στα εργαστηριακά τεστ που διεξήχθησαν, η κουρκουμίνη όχι μόνο άρχισε να καταστρέφει
η ίδια καρκινικά κύτταρα εντός των πρώτων 24 ωρών, αλλά επιπλέον πυροδότησε και την απόπτωση (αυτοκαταστροφή) καρκινικών κυττάρων.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι κάποια φυσικά συστατικά του κουρκουμά θα μπορούσαν στο μέλλον να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του οισοφάγου», δήλωσε η Dr Lesley Walker, υπεύθυνη ενημέρωσης για τον καρκίνο του οργανισμού Cancer Research UK.
Τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% από τη δεκαετία του '70, συμπλήρωσε η Dr Walker, αύξηση που θεωρείται ότι συνδέεται με τα αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας, πρόσληψης αλκοόλ και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

πηγή : www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...