Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Μάφιν με μύρτιλα και αμύγδαλα.

Μια συνταγή για μάφιν με μύρτιλα και αμύγδαλα. Μπορείτε αντί για μύρτιλα, να χρησιμοποιήσετε από βατόμουρα και κεράσια μέχρι μήλο και αχλάδι. ~ Το μύρτιλο ανήκει στην οικογένεια των μούρων και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών.


Δείτε την συνταγή ....




Υλικά
250 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
 2/3 κούπα(ες) καστανή ζάχαρη
 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
 300 γρ. μύρτιλα
 200 ml αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα με χαμηλά λιπαρά
 1  αβγό
 1 στικ βανίλια 

 

Διαδικασία

Στο μπλέντερ αλέθουμε καλά σε σκόνη τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα. Σε ένα μπολ ενώνω τη σκόνη από τα αμύγδαλα, την καστανή ζάχαρη (αν θέλω μπορώ να βάλω και λίγη παραπάνω για πιο γλυκό αποτέλεσμα) και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα μύρτιλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γάλα, το αβγό και τη βανίλια τελευταία. Χτυπάω με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά, αλλά προσέχω να μην το παρακάνω. Ενώνω τα δύο μείγματα: το γάλα με το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις δημιουργώ ένα μείγμα. Με το μείγμα μου γεμίζω μεταλλικά φορμάκια για μάφιν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190'-200' για 20'-25', μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα κι αν βυθίζω μαχαίρι στο εσωτερικό, αυτό να βγαίνει καθαρό, χωρίς η ζύμη να κολλά πάνω του. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω.
Σε περίπτωση που θέλω τα μάφιν μου ζεστά, τα προθερμαίνω στο microwave για 20''.

πηγή :www.pastrychef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...