Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μελέτες σχετικά με τα οφέλη που παρουσιάζονται στον οργανισμό από την κατανάλωση Μύρτιλλου (Blueberry).

Τα μύρτιλλα αποτελούν ένα πάρα πολύ νόστιμο φρούτο. Όσοι έχουν δοκιμάσει δεν αρκούνται μόνο σε ένα. Η γεύση τους είναι γλυκιά, ενώ  έχουν ένα ξεχωριστό άρωμα που τα κάνει μοναδικά. Δεν είναι μόνο η υπέροχη γεύση τους που τα κάνει όμως πολύτιμα. Μια σειρά από μελέτες οι οποίες έχουν γίνει στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική μας ομολογούν ότι το Μύρτιλλο ξεχωρίζει για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει μία σειρά από βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, καθιστώντας το έναν πολύτιμο σύμμαχο τις υγείας μας. Σε μια πρόσφατη μελέτη η οποία διεξήχθη από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστήμιο του Μισισίπι έδειξε ότι...
η ουσία πτεροστιλβένη η οποία περιέχεται στα μύρτιλλα μειώνει την αρτηριακή πίεση στους ενήλικες (η μελέτη). Επίσης μία ακόμη μελέτη διεξήχθη από το βιοϊατρικό ερευνητικό κέντρο του Prennington (Pennington Biomedical Research Center (PBRC), κατά την οποία έλαβαν μέρος 36 παχύσαρκα άτομα με αντίσταση στην ινσουλίνη. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες λάμβανα μύρτιλλο δύο φορές την ημέρα για μία περίοδο 42 ημερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα τα οποία λάμβαναν μύρτιλλο είχαν πλέον βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη. Το ερευνητικό κέντρο ζήτησε να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν τα ίδια αποτελέσματα και σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 (δείτε την μελέτη). Παρακάτω παραθέτουμε το link από ένα video το οποίο είναι μέρος της εκπομπής του Dr. Oz, μέσα από την οποία η Dr. Mary Ann Lila διευθύντρια του N.C. State University Plants for Human Health Institute παρουσιάζει μία σειρά από τροφές οι οποίες ξεχωρίζουν για την αντικαρκινική τους δράση. Σε αυτή την σειρά κατατάσσει το μύρτιλλο στην πρώτη θέση.  Πατήστε εδώ για να δείτε το video.

Οι μελέτες που αφορούν τα μύρτιλλα και τα οφέλη τους είναι πάρα πολλές για να τις αναφέρουμε όλες, όμως όλα τα παραπάνω αποτελούν μελέτες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να αντικαθιστά την φαρμακευτική του αγωγή με οτιδήποτε άλλο. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτούν πρώτα τον γιατρό τους πριν αλλάξουν κάτι στις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...